maandag 9 oktober 2017

The magic of Jeans

Vanavond met vriend Frans naar het theater gegaan, het is bonus deze week, omdat het toch maar twee theater voorstellingen zijn binnen twee dagen.. De show van Jeans is altijd boeiend en vol verrassingen.. zeker omdat soms liedjes die wat ouder zijn een nieuw leven ingeblazen krijgen en vaak een soort van feest der herkenning is.

Dus na mijn drukke werkdag, snel even langs huis om wat te eten, daarna in de auto en opweg naar het altijd net te ver weg gevoel gelegen Capelle.Zoals te verwachten was was er natuurlijk een file, gelukkig ben ik inmiddels al ze daaraan gewend dat ik me daarop instel en dus al ruim op tijd vertrek, wat soms kan leiden tot toch wat ongemakken, omdat er soms ineens een wegopbreking is, of dat er een omleiding is.

A brand new day was de titel van deze show en dat was ook duidelijk, ineens waren er geen 6 maar 8 mensen op het podium, het is wat opgeleukt, met wat meer up tempo nummers, en ik heb bewondering voor de dansers, zangers, mijn god wat een energie moeten die hebben, Naast alle danspasjes die ze moeten onthouden, de kleding die ze steeds wisselen, en dan een enorme sportpresentatie leveren aan dansjes en dansen op het podium.. Een topsporter zou hier wat van kunnen leren.

De show bestond uit blokjes met prachtige liedjes, zo ook een mooi solo die me diep raakte door Velorisa Yorks, het nummer a song for you, zo mooi en raakt me diep in mijn ziel.. ze vertolkte het vanuit haar ziel.

Daarnaast was ik onder de indruk van hoe de show van het ene in het andere overloopt. Het blokje Boybands met daarin het prachtige nummer van Take That. Back for good, tranen.. raakt me altijd ergens in mijn hart. Maar ook het unplugged blokje met het nummer Somebody i used to know. Zo mooi en zo prachtig.

Wel moet ik opmerken dat in het eerste gedeelte de muziek erg hard stond wat de verstaanbaarheid van sommigen niet ten goede kwam. Niet alle artiesten op het podium zingen even verstaanbaar, maar goed met een mooi lijf, een goede uitstraling en vooral met enthousiasme kom je heel ver.

Het was een première en dat is bijzonder, zeker omdat je nu ook de mensen achter de schermen ziet.Heel bijzonder een man met een te kleine shirt, met rode schoenen en streepjes broek blijkt ineens de regisseur te zijn , een vrouw die al opviel in haar te rode jurk.. bleek ineens degene te zijn die de kostuums had ontworpen.. erg grappig om dit te zien.

Het is een prachtige show waar ik weer van genoten heb al moeten ze na de première nog in de show groeien, maar dat is niet erg. het zijn jonge gasten met een tomeloze inzet en ze willen.. daarom is het voor nu goed zoals het is..
Een aanrader maar dat zijn eigenlijk alle voorstellingen van Jeans.
Hieronder de spelers die voor mij extra opvielen in de show

 Rowan Smit
Velorisa Yorks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten