zondag 29 oktober 2017

tajine

Vandaag na de cross, wat een aardig te doen cross was, we gingen in het begin oefenen om onze core en benen goed te krijgen voor de airsquat, zodat we hem goed gaan doen. Ik ben hier erg blij mee, mede omdat ik weet dat ik hem niet helemaal goed doe, en dus doordat ik hem nu extra leer ik het voor elkaar krijg.

Daarna moesten we maar 10 sit ups en dit terug naar 1 en tussen door een keer sprinten. een andere oefening was, daarna 6 rondjes, 50 mountenclaimers en nog 25 sit ups, en dat was ook goed te doen. uiteindelijk ging het niet om tijd maar ging het om de techniek, maar 10 push ups, 10 squats en 10 sit ups. en dat maar 5 rondjes.... ik raak natuurlijk steevast de tel kwijt en dus doe ik er automatisch wat meer, nooit minder, op het moment dat ik de tel kwijt ben, pak ik daar waar ik het nog wist en ga die ronde over nieuw doen. Dus ik denk dat ik toch wel ronde 6 twee keer heb gedaan, Ik ging in het begin erg gelijkmatig op met mijn buurvrouw maar uiteindelijk was zij al klaar en moest ik nog twee rondjes. Nu ben ik wel wat langzamer maar maar toch.. zo langzaam ook weer niet.

Daarna snel omkleden en naar de Boer, om mijn auto neer te zetten en te wachten op Kitty. We gingen samen naar De Bazaar. heerlijk altijd. We hebben daar heerlijk rond gelopen. Ik heb nog net niet alles wat ik moest halen maar goed de batterijen komen nog wel. De rest wel, twee flesjes van mijn favo geur voor nog geen 60 euro, die normaal gesproken al 50 euro per stuk kosten, daarnaast wat spullen voor de Lan party, griezel dingen, etc daar in de opruiming voor  slechts 1 euro. dus nooit weg. Nog een speciaal verlegsnoer voor mijn tas zodat ik mijn telefoon gewoon kan opladen via dit snoer, wat een hoop gedoe minder geeft. Kortom goed geslaagd

Kitty en ik hadden besloten dat Kitty, nog voor mijn verjaardag zou gaan koken in de Tajine, die ik van haar had gekregen op mijn verjaardag. Ik had deze Tajine al vrijdagavond in het water gezet, veel te bang dat ik het anders zou vergeten. Daarnaast ook alvast de kruiden gezocht etc. We zijn naar mijn huis gegaan, eerst even heerlijk zitten praten en kletsen over het leven, met wat humus, wat olijven en wat tappenade bij turks brood, en ondertussen was ik bezig met de fotos van uitjes en van de vakantie voor haar op de laptop te zetten. Kitty en ik dachten dat je met een Tajine gewoon de boel er in kon gooien, de kruiden er op en dan gewoon op het vuur en laten stoven in een uurtje. maar nee, je moest om de 10 minuten controleren en weer roeren. ook dat je olijf olie moest gebruiken vonden we een ontdekking.. Kortom we waren er erg verbaasd over dat we ons zo vergist hadden. Maar toch het eten was heerlijk, we hadden tomaten, paprika, wortels, uien, knoflook en natuurlijk de kruiden voor in de Tajine.

terwijl we zaten te wachten op het eten dat het klaar zou zijn, hebben we samen skibo gespeeld, ons vakantie spel en zo leuk om te spelen. genieten gewoon. 

Het eten wat heerlijk, het gezelschap goed, dus wederom een heerlijke dag en ontspannen genoten van alles. 

Soms kunnen zondagen zo gemoedelijk zijn en is het gewoon genieten van de eenvoud van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten