maandag 2 oktober 2017

(De) blokkeren




Ze is woedend, in mijn les zit ze steeds te praten met haar buurvrouw. Ik spreek haar aan op haar gedrag. Dan begint ze een verhaal over dat ze een jongen ui Nederland wil aanspreken en niet weet hoe ze dat moet doen. In dit soort gevallen, als leerlingen ergens mee zitten dan geef ik ze de ruimte om te oefenen. Dus ook in dit geval.

Haar vriendin speelt de jongen zij zichzelf. De situatie wordt heel precies afgesproken en uitgebeeld. 

Ik heb gekeken, er stond een jongen zgn te roken, ze liep langs, en ze zei.. ik wil dat je me deblokkeert ik heb je iets belangrijks te zeggen. Ik heb het aangezien, eerst zag ik dat ze veel te veel nog in de emotie zat.. dus ik ben daar eerst maar eens op ingegaan..

Nadat ze een paar keer had geoefend ben ik met haar het gesprek aangegaan waarom ze boos is dat hij haar geblokkeerd heeft. Ze was er boos om, omdat hij had gevraagd wie ze was, en dat ze hem toegang had gegeven tot haar insta, zodat hij kon zien wie ze was. Hij heeft gekeken, en besloten dat hij dus haar niet leuk vind en haar geblokkeerd. Niet aardig maar wel zijn goed recht.

Ik leg dat ook aan haar uit, dat ze daar niet boos om kan zijn, dat hij dat kan doen het is niet zo netjes, maar dat hij het recht heeft om haar te blokkeren en te zeggen ik heb geen zin in jou.. heel vervelend en akelig maar het is zo als het is.

Ze moet daar wel even van slikken.. dan vraag ik haar waarom ze wil dat hij haar gaat deblokkeren en wat er zo belangrijk is wat ze wil zeggen, dat kan toch ook life..

Haar antwoord laat mij mijn mond bijna openvallen, ik heb echt mijn moeite moeten doen om niet slap van het lachen van mijn stoel te vallen. want haar antwoord was..

"Ik wil dat hij mij deblokkeert zodat ik hem kan blokkeren"

Ik heb even naar haar gekeken en gezegd dat ik dat kan begrijpen maar dat dat volstrekt waanzin is, dat ze hem wil blokkeren omdat ze geen contact meer met hem wil.. maar hij heeft haar al geblokkeerd dan is het toch klaar zou ik denken..

Ze moest er over nadenken, ik heb nog maar even een schepje er op gedaan.. namelijk dat ze pas zijn aandacht en respect krijgt als ze niet achter hem aan gaat lopen en dit gedrag doet, dat ze hem het gevoel moet geven dat ze totaal geen belangstelling meer voor hem heeft, dat dit wel eens voor kan zorgen dat hij aandacht voor haar krijgt. Of het werkt of niet, het heeft in ieder geval het doel dat ze los komt van hem...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten