maandag 21 augustus 2017

tis ff wennen

Goh een wekker die afgaat en dat je dan denkt.. ik draai me nog even om.. in de nacht al tig keer wakker geweest, of beter gezet af en toe de ogen dicht gehad.. het is altijd spannend zon eerste dag.

Maar goed dus mijn bed uit.. gelukkig deze dag nog geen leerlingen dus ik kan nog in mijn korte broek en ook nog op teen slippers.. dus dat is ideaal. Het moment van dat je dus beseft het is nu echt voorbij. het is nu echt. nu moet ik weer.. of beter gezegd na het moeten komt het dat ik weer mag werken, ik besef heel goed dat het een kado is in deze tijd dat je mag werken en dat je werk hebt.. ken genoeg mensen die ineens zonder baan kwamen te zitten en dat is ook niet alles, je bent toch wel je ritme kwijt al probeer je nog zo hard die vast te houden. dat sluipt er vanzelf in.. Dit weet ik nog uit ervaring toen ik zelf zonder werk zat. of zoals ze het zo mooi zeggen,. tussen twee banen in.. al zat ik niet tussen twee banen in, in die tijd,. ik zat gewoon aan het begin van mijn werkzaam leven.

Maar goed, het gedoe dat je moet opschieten, dat je moet gaan inpakken, dat je dus nu niet kan lummelen maar dat alles op tijd moet.. zo ook het eten, plannen van niet te lang douchen, niet te lang op het toilet en noem maar op en dan.. het moment dat je na 6 weken weer je horloge om doet... die zware last om je pols, dan pas besef je het echt dat je weer aan de slag mag.

Het verlaten van de vroege ochtend van het huis... ineens ontdekken dat het om half 8 ook licht is.. en dan mensen zien die je al 6 weken niet meer gezien hebt omdat ze ook vrij waren.. of dat ze op andere tijdstippen werkten.. maar ook dat je ineens geluiden hoort in de ochtend die je nooit hoort.. de vogels die ineens beginnen te fluiten... een duif die koert.. kortom een wereld die ik dus echt 6 weken niet mee gemaakt hebt en sterker nog ook niet heb gemist..

Maar dan de weg naar school, rustig aan, aankomen en eerst ff mijn lokaal in, deze meteen weer klaar gemaakt voor het jaar, de gordijnen dicht, spullen opgeruimd nieuwe gekochte spullen in de vakantie weer opgeruimd in de kasten. Tevens meteen even weer alles opgestart, kortom het is weer klaar , het jaar kan nu echt beginnen

Daarna  na de grote opening.., een verhaal en natuurlijk het trieste nieuws dat een leerling van ons zijn broertje is verdronken in de vakantie. Waarschijnlijk hebben jullie dat gelezen in het nieuws. Daarnaast waren er ook leuke mededelingen collega's die 40 of 25 jaar in dienst zijn. van de school of de gemeente.. dus dat is wel een bloemetje waard. Daarbij besefte ik me ineens dat ik dus ook binnenkort aan de beurt ben. dat ik dan ook 25 jaar in dienst ben.. wat gaat dat toch snel als je er over nadenkt.

 verder was de dag gevuld met vergaderen.. en vergaderen. overleg.. vergaderen.. vergaderen.. dus om 12.00 was ik er klaar mee, heb ik nog even gewerkt in mijn kantoor boven, maar aangezien er wat te vroeg gekomen leerlingen langskwamen heb ik maar besloten om thuis verder te werken
Moest lessen voorbereiden voor het project mediawijsheid maar ook een praatje voor morgen.. dus ik heb mijn tijd erg goed besteed op deze manier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten