zondag 27 augustus 2017

investeren.. begroting

We zijn net begonnen met het jaar, natuurlijk had ik het veel eerder moeten doen, maar ja ik ben soms wat lui. Moet bekennen dat het afgelopen schooljaar best wel heel heftig was.. dus ja ik had geen energie om na te denken wat ik nodig zou hebben, wat ik moet gebruiken etc. 

Ineens is het dan zover.. moet je zomaar ineens iets bedenken wat je nodig hebt.. dus ik afgelopen zaterdag hals over kop aan de slag. Ik vraag nooit veel, er zijn secties die vragen voor ik weet niet hoeveel duizenden euro's iets aan. Ik daarin tegen kom hooguit, tot 2000 en soms met hoge uitzondering omdat ik dan toch graag mijn lampen of mijn geluidsinstallatie etc wil vervangen tot 5000.. dus eigenlijk ben ik een heel goedkoop vak. Daarbij moet ik wel zeggen, dat ik heel veel zelf koop, wat dan van mij is, of dingen krijg van lieve vrienden en vriendinnen.. die of hun kleding weg willen doen, soms komen ze bij mij en lenen het later weer voor iets. Vind ik ook prima. daar is het ook voor tenslotte. Van een lieve vriend heb ik destijds zoveel mooi theaterkleding gekregen.. geweldig.. de leerlingen dragen het veel en genieten. Zeker als ze weten dat het echte theater kleding is. 

Maar terug naar daar waar het over gaat. De investeringsbegroting. Nu weet ik inmiddels dat er verschil is. maar welk verschil heb ik geen idee van.. dus ik maak maar mijn begroting, dien hem in en hoop en bid dat het goed komt.. 

Dit jaar, en dat is zo vervelend moesten we ook een offerte erbij doen, dat betekend dat je dus van te voren alles moet uitzoeken en moet bedenken wat je nodig hebt en hoe je het wil gebruiken.. tevens moet je uitvoerig aangeven of er extra werk aan zit, tevens moet je aangeven of het mee kan naar de nieuwbouw... kortom het is een doffe ellende. en het is zoveel werk altijd. Mijn grootste frustratie hierin is altijd, ik vraag als sectie zo weinig aan, en nog weet men er in te strepen omdat men vind dat dit niet nodig is... Andere secties die soms 20.000 euro aanvragen, waarbij ik soms dingen op de begroting zie staan waarvan ik dan denk is dat echt nodig. die krijgen alles... Maar dat is een frustratie van mij. 

Maar goed dit jaar een redelijke mooie begroting ingediend, ik vraag wederom niet veel, wel de kanttekening gemaakt dat als we naar een nieuw gebouw gaan dat alle lampen van het theater moeten worden vervangen, dat ik dan echt goede lampen wil die ik samen met een collega van muziek van een andere locatie wil gaan uitzoeken en bestellen. Hij heeft er tenminste echt verstand van en kan ze ook prima uitzoeken. Kan zelfs helpen ze goed op te hangen en goed te installeren. Tevens zal hij ook de lichtkast uitzoeken waar ik het meeste mee kan. Dus dat is wel heel mooi. 

Kortom de begroting is af en ingediend. incluis uitdraaien van het internet... daarnaast is het dan wachten tot januari waar je krijgt te horen of je begroting al dan niet goed is gekeurd... en soms hoor je gewoon niets.. 
Het is voor mij totaal onlogisch dat het begrotingsjaar loopt van 1 januari tot 1 januari, ik zou er voor kiezen om het te laten lopen gelijk met het school jaar maar misschien ben ik wel niet zo slim hierin.

Dit is toch wel het minst leuke gedeelte van mijn werk om eerlijk te zijn.. dat papieren gedoe. ik ben er niet van.. laat mij gewoon met de kids werken en regel de dingen maar voor mij, ik zeg wel wat ik wil.. dat werkt veel beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten