vrijdag 28 maart 2014

Meneer Jongetje

 
Gezien op de parade met vriendin Marlous en we waren erg enthousiast over de voorstelling. We zeiden tegen elkaar die show willen we zien.. maar zoals het zo het vaak gaat vergeet je het totdat je ineens een app krijgt van vriendin Marlous, wat doe je op 28 maart, euh nou niks nog, Meneer jongetje is in Voorburg, zullen we.. en dat is natuurlijk Ja. Dus die afspraak was snel gemaakt en we hadden er beiden heel veel zin in. Zo zijn ooit ook bij Herman en een bakje geitenkwark beland, wat ook een prachtige voorstelling was en wat voor ons gewoon een avond uit is. Dus we gingen samen weer naar Voorbrug om de voorstelling van meneer jongetje bij te wonen. Eerst hebben we heerlijk zitten te eten bij de Thai in voorburg,. waar alles tot in de puntjes verzorgd was, prachtig opgemaakte borden en een heerlijke chocolade fondu na met fruit en ijs. wat is het leven dan rijk en wat kan je dan genieten van zoiets simpels eigenlijk. Daarna naar de voorstelling, we waren wat vroeg dus we hebben heerlijk bij zitten kletsen over van alles en nog wat en het was zoals het hoort met vrienden, gewoon praten en genieten van het samen zijn. De voorstelling was aardig, maar het gehalte met pies, poep en kontje was dermate hoog dat ik denk dat hij nog veel meer kan groeien in zijn spel. Hij heeft dit niet nodig hij is goed genoeg zonder dit soort puberale grappen.. verder zaten er scherpe stukjes in en mooi obeservaties van het leven maar we hadden hem gezien op de parade en daar was hij stukken beter. We hebben inmiddels de ervaring dat we niet meer naar voorstellingen moeten gaan die we half hebben gezien op de parade, omdat het het dan niet is. Een nieuwe show is prima en mooi dus dat gaan we doen. Na de show nog even zitten napraten in het theater en naar huis, natuurlijk weer veel te praten nog en dus ja we zijn verdwaald, via een kleine omweg zijn we thuis gekomen en het was een gouden avond.
 
 
recensie van de voorstelling:
 

Pepijn Schoneveld legt nadruk op dilemma’s rondom volwassenheid

Cabaretier en acteur Pepijn Schoneveld wist gisteravond voor heel wat opschudding te zorgen bij Podium Heino. In de try-out van zijn solovoorstelling ‘Meneer Jongetje’ gaf hij op een heel bijzondere manier de grote generatiekloof tussen een jong ongeschonden jongetje en de meneer waar hij nu in zijn leven staat aan, en wist dit samen te brengen op een avond.



De voorstelling waarop hij op een komische manier zijn dilemma’s rondom het al dan niet volwassen zijn met zijn publiek deelde zorgde voor heel wat belangstelling. De zaal zat tijdens deze voorstelling dan ook goed vol. En daar maakte de cabaretier dankbaar gebruik van. Zijn publiek ontkwam er niet aan en werd zo nu en dan ook het slachtoffer van deze eindeloze discussie.



Pepijn kan van alles, maar is ook van alles. En daar raken mensen, aldus Pepijn, van in de war. Sommige mensen vinden hem namelijk een jongetje, maar anderen zien hem als een echte man. Hij is een kleuter in een maatpak. Een zakenman met een softijsje. Een gangster met een super-soaker. Pepijn vraagt zich in de voorstelling ‘Meneer Jongetje’ dan ook af of niet iedereen diep van binnen infantiel is. Want steekt niet iedereen het liefst zijn tong uit als hij een discussie niet kan winnen?



Pepijn Schoneveld, oorspronkelijk afkomstig uit Twello, is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ondertussen heeft hij in diverse films en series gespeeld, waaronder ‘De Wederopstanding van de Klootzak’, ‘Feuten’ en ‘Het Klokhuis’. In het voorjaar van 2010 speelde hij zijn eerste solovoorstelling ‘Alles Moet Weg’ en in 2012 was Pepijn finalist tijdens het Leids Cabaret Festival. De jury prees zijn interactie met het publiek en Pepijn valt volgens hen ‘helemaal onder de noemer origineel’.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten