donderdag 31 januari 2013

Wenen


 
Al jaren op mijn verlanglijst staan, en nu gaat het gebeuren.. ik ga met Susan een trip doen naar Wenen.. de stad van Sisi.. de stad van de romantiek,... de stad van heel veel te zien.. de stad waar ik me waan in een wereld van kunst.. etc.. maar zeker staat er op het programma.. het kasteeltje van Sisi, waar haar kleding nog staat, waar ook nog haar inrichting is te zien.. kortom ... ik ga genieten van Wenen.. ik heb er zin in. Het was wel ff een gedoe met boeken en een goed hotel uitzoeken.. maar het is gelukt.. en het was een kantje boord verhaal want er waren nog maar twee kamers beschikbaar en die hebben wij dus.. heerlijk... ik heb er zon zin in.. en ik heb zon zin in er te dwalen te verdwalen en te genieten van de mensen daar..  hieronder alvast een paar foto's van het kasteel van Sisi.... en ik denk dat er nog een hele hoop gaan volgen als ik er ben geweest.



 

onder het vliegveld (flard)




onder het vliegveld
terwijl ik
in de auto
onder het vliegveld rij
denk ik even aan jou
besef ik ineens
dat het goed is
dat je schreef wat je schreef
het gaf me mijn vrijheid terug
het gevoel dat ik
weer leven kan
onder het vliegveld
keek ik nog even omhoog
om beton te zien
waarop jij misschien liep
ik reed door
totdat ik terug kwam
in het drukke verkeer
waar ik omhoog keek
waar ik een vliegtuig
zag gaan
met jou aan boord
waarbij ik dacht
het is goed
jij hebt mij
niet gehoord

woensdag 30 januari 2013

het gaat rustig dood (flard)




het gaat rustig dood
dichtbij mijn gevoel
dicht bij mijn hart
ik ben er weer
het gaat heel rustig dood
het sterft langzaam
zijn eigen tijd
de liefde die
hoog oplaaide
is door jouw woorden
door jouw houding
een stille dood
gestorven
is rustig gaan liggen
in de tijd
het gaat rustig dood
dat wat ik dacht
bij je te vinden
dat wat jij van binnen
bij mij hebt los gemaakt
het sterft zijn eigen dood
het gaat langzaam
naar zijn eind

dinsdag 29 januari 2013

Flashmob (op het rijnplein)

 
Na weken eindeloos oefenen en proberen en motiveren, was het dan zover, de box was klaar, de leerlingen hadden er zin in.. de muziek was speciaal aangepast en dus konden we er aan beginnen... Het was voor heel veel leerlingen wel eng, dat merkte je gewoon, ze waren stik zenuwachtig, ze reageerden heel vreemd, en wilden bijna niet luisteren.... maar ja ze moesten wel natuurlijk. dat kon niet anders.. dus na nog een keer te hebben geoefend in het lokaal, waarvan hieronder een foto, zijn we naar het rijnplein gegaan, en daar ons opgesteld.. en ja daar zijn we begonnen.. De muziek was niet sterk, de box kwam ver met zijn geluid maar het werkte wel dat zeker. De muziek ging aan en daar gingen ze de eerste 4 dansers die de boel gewoon zouden starten.. en ze waren stik zenuwachtig maar ze gingen in de stromende regen.. en ze hebben het mooi gedaan.. Daarna sprong de hele groep ineens in en echt het is een prachtig gezicht. Ze dansten als nooit tevoren. Dit is natuurlijk voor mij en mijn collega een uitstekende middel om te kijken en te zien of het klopt wat we van de leerlingen denken. Eigenlijk is dit hun eerste optreden in het openbaar, en dus zien we hoe ze reageren. Het grappig is dat sommige leerlingen die er in het lokaal bijna niets van bakten ineens helemaal los gingen geweldig gewoon.. heerlijk.. Daarna terug naar school natuurlijk om daar de video te bekijken, het geluid is slecht maar dat is te maken door mijn collega die daar erg goed in is. Maar de beelden zijn goed. We hebben de leerlingen wat drinken en een zakje chips aangeboden als waardering voor hun inzet. Wel vind ik het altijd gek, dat een leerling daarna nog gewoon alsof het niets is vraagt of hij nog een zakje chips mag... terwijl men het krijgt maar ja misschien ben ik wel ouderwets en nog niet van de nieuwe generatie zoals de koningin zo mooi zei.
Voor meer fotos van de flashmob volg de link    Link naar meer foto's


maandag 28 januari 2013

Angela Groothuizen

Steeds meer respect ga ik krijgen voor Angela Groothuizen, wat een vakvrouw is dit, en wat een humor heeft ze heerlijk.. ik geniet elke keer weer als ik haar op de buis zie. Daarom nu een keer een blogje over haar. Ze had al heel sterk mijn voorkeur als ik haar zag, ongezouten en humorvol, en ze is heerlijk rechtstreeks in haar ongezouten mening. Nu zit ik te genieten van haar als ze bij de beste zangers van Nederland zit, ze heeft geweldige opmerkingen. Ten eerste haar uitvoering van Private dancer, gaat ze inderdaad over de grond kuipen, staat op een tafel.. en doet het gewoon alsof het niets is.. Tot grote hilariteit van de anderen. Haar uitvoering van I wont give up en nu afgelopen zaterdag dag.. haar uitvoering van Een deel van mij.. prachtig, ik heb zitten te huilen en iedereen trouwens die zat te kijken  op de bank daar, en ik denk heel veel mensen in Nederland. Zo puur en mooi. Het grappige van haar vind ik, dat ze na het lied van Rafaella, ook een vakvrouw, die een vrolijk liedje zingt waarop ze heel mooi en droog zegt als ze mag gaan zingen.. "Zo die vrolijkheid zullen we eens vakkundig om zeep helpen" En ze had gelijk heerlijk...... Het mooie van Angela is vooral, zo komt het op mij over dat ze als mens warm is en hartelijk. Haar opmerking aan het begin van de tweede show, na haar spraakmakende optreden in de vorige aflevering.. dat ze ontmoedert is door haar kinderen.. humor.
Ik ga hieronder een paar dingen uit haar loopbaan neerzetten en volgens mij  is het voor velen genieten
haar diversiteit en tevens haar vakkundigheid.. De Dolly Dots hebben iets goeds voortgebracht.. namelijk Angela

tip 1  tip 2 tip 3 tip 4 tip 5  tip 6 tip 7  tip 8 tip 9 tip 10

zondag 27 januari 2013

Wet van Mrphey.. (2)

 Deze keer weer een aantal prachtige uitspraken in de kader van Murphy's wet..
eentje weet ik niet meer wie hem heeft geschreven maar ik heb hem wel onthouden:

Het probleem van iedere vrouw:
 
Niets om aan te trekken, en ook gen plaats om het allemaal op te hangen
 
Het motto van Georg Ch. Lichtenberg:
 
Wie zichzelf tot bezem maakt,
moet zich niet beklagen over het stof.
 
De wet van Hamerton:
 
De kunst van het lezen bestaat uit het oordeelkundig overslaan
 
De observatie van Johan Cruijff:
 
Als het niet goed gaat, dan gaat het niet goed...
 
De wonderen van de natuur:
 
Een miljoen jaar geleden wist nog niemand  dat de mensen een bril zouden dragen en toch staan onze oren op de goede plaats.
 
De definitie van delegeren:
 
En op de achtste dag zei God:
"Oké, Murphey, nu is het jouw beurt."
 

zaterdag 26 januari 2013

stile tranen van gemis(flard)





stille tranen van gemis
Soms zomaar
ineens in een vaag moment
van even niet beseffen dat
het zo is
beginnen mijn tranen
zomaar te stromen
besef ik ineens
dat ik hem nog
steeds zo mis
hij die mijn leven
heeft meegemaakt
vanaf het begin
van wie ik zijn eind
heb moeten meemaken
soms zomaar uit het niets
denk ik aan hem
zomaar ineens
en dan soms ineens
huil ik stille tranen
van verlangen
naar de tijd
die ik soms
zo mis

Toet...




 
Vandaag met vriendin Kitty en Heleen naar de tentoonstelling geweest van Toutanchamon, een indrukwekkende tentoonstelling met prachtige schatten die gevonden zijn.. Het waren wel allemaal replica's maar voor mij kon dat de pret niet drukken het was prachtig om te zien en echt genieten van de vele mooie beelden. Het mooiste was wel dat ik er nog nooit ben geweest maar Kitty en Heleen wel, en je ziet ze dan genieten samen, en terug gaan in de tijd dat ze daar waren. Zij mochten nog het graf in die er was, tegenwoordig is dat afgesloten omdat het teveel afbreuk doet aan het graf van de koning.. en dat is balen want ik had hem ook wel willen bezoeken aan de binnen kant.
We hadden eerst de gedachte om Amsterdam nog even lekker in te gaan nadat we de tentoonstelling hadden gezien, maar we hebben toch maar besloten om dit niet te doen in verband met het weer, dus na een geweldige ochtend met prima lunch zijn we weer naar huis vertrokken en ik moet zeggen.. het is goed en het was heerlijk.

 







































voor de operatie

na de operatie

 

/

vrijdag 25 januari 2013

Dat propje dat heel veel vertelde

 
 
Een prachtig verhaal dat ik kreeg toegestuurd door een lieve collega
en daarom staat het nu hier om jullie het te laten lezen..
 
 
 
 

voorlichtingsavond Sova ouders

Gisteravond hadden we de oudervoorlichtings avond voor de ouders van de leerlingen die bij ons 10 weken lang de sova gaan volgen. Dit is altijd weer een feestje. mede omdat de ouders zon zin hebben in een avond en hopen dat hun kind echt geholpen gaat worden en dat hopen wij met ze mee. Dit jaar hadden we voor het eerst een keynote presentatie gemaakt, waarop alle info stond, waarin je ook meteen kon zien wat we gingen doen, de onderwerpen werden besproken en tevens was het zo dat we aangaven waar we op zouden letten bij de rollenspelen etc het was een mooi geheel.. De ouders komen meestal in grote getalen maar dit keer was het wat minder, door het weer lieten toch een hoop mensen het ineens afweten en was het zo dat ze niet kwamen. toch is het altijd wel jammer dat de ouders dan niet even afbellen, staat ook zo slordig vind ik. Maar goed dat is niet anders. Toch is het voor mij ook helemaal nieuw om met een keynoot te werken en dus op die manier je stof wat je wilt zeggen te bespreken en te laten zien.. Maar het werkt wel en ik ben stiekem best trots dat ik dat toch weer mooi even heb geflikt... De avond op zich stelt niet zoveel voor, het is vooral informatie geven over het hoe en wat, wat we doen, wat voor klussen ze krijgen etc, maar ook de ouders uit te leggen hoe sociaal onhandig gedrag kan ontstaan, kortom het is een hele reeks van dingen die we doen en dat is toch wel erg gaaf, je merkt ook dat de ouders het leuk vinden en er van genieten dat dit gebeurt....
Ik moet zeggen dat we binnenkort een filmpje willen maken die we nu laten zien maar die is zo oudbollig, er is zelfs nog sprake van 98 gulden voor een t-shirt... in jaren tachtig stijl, dat kan echt niet meer dus we moeten gaan zoeken naar iets beters, gaan hem maar filmen en maken dit jaar... dat moet volgens mij goed te doen zijn.
kortom de kop is eraf en we hebben er zin in.. heerlijk.. de eerste kop is eraf, morgen de tweede kop dan zien we de groep voor het eerst bij elkaar en zullen we zien hoe het gaat.. ik heb er zin in.. laat de boel maar komen.

woensdag 23 januari 2013

Waar is de deur meneer?

 
Aan het begin van het jaar is het altijd weer raak, dan staan de nieuwe lichting leerlingen weer onwennig rond te kijken of ze ergens een deur kunnen vinden in de gang. Zelfs nieuwe collega's lopen door de school en zien alleen maar een wand met heel veel posters voor het ckv gebeuren.. maar niemand weet dat er achter deze muur een lokaal zit waar kinderen creatieve hoogstandjes laten zien. Ze toveren de meest bijzondere toneelstukken uit hun hoed, maken op het podium prachtige scenes, en spelen als een ware acteur en actrice hun spel. Het is de muur die op de gang uitkomt waarachter mijn lokaal zit. en ik ben er trots op dat mijn lokaal zo lekker verstopt ligt maar daardoor ook zo veilig is voor kinderen. Mijn lokaal van binnen is precies zo, men zegt heel vaak wat is dit een druk lokaal, dit zeggen met name de oudere docenten die nog van de stempel zijn, orde tucht en  REINHEID. SOBERHEID, vermijden van prikkels etc. Deze collegas beseffen nog steeds niet dat eigenlijk mijn lokaal juist de kinderen moet prikkelen dat ze juist moeten genieten van wat we daar doen, dat ze juist door de veelheid aan kleuren en posters, de speciaal gemaakt stoelen genieten van mijn lokaal en de lessen.. dat is zo belangrijk voor ze.. en juist die REINHEID is er, de overdaad aan prikkels is er.. en het gekke is dat ze er geen last van hebben.. Bedenk maar dat als je op een tegelpad loopt op een gegeven moment zie je het niet eens meer, maar loop je op een tegelpad. Bedenk even dat je in een bos loopt, op een gegeven moment zie je de bomen niet meer maar is het gewoon een bos.. of op het stand, je ziet niet eens meer dat er zandkorrels liggen het is gewoon strand.. dus mijn punt is gemaakt, mijn lokaal zal eerder nog hun tot rust brengen door de hoeveelheid aan prikkels die er is... omdat ze dat ook in hun wereld om zich heen zien. Maar goed, Afgelopen dinsdag had ik twee stagieres en aangezien ik toch echt mijn muur weer moest beplakken, omdat er wat posters waren gescheurd, waren betekend,  voor de open avond en dag, maar geen tijd had, heb ik ze dit voor mij laten doen. Het grappige is dat ik alleen maar heb gezegd maak er maar wat van en doe je best, en dat hebben ze gedaan. Op een gegeven moment liep ik even mijn lokaal uit om te kijken hoe ver ze waren en ja hoor, ik zag een van hun met een staafmixer de behangplaksel mengen.. waarop ik dacht.. ha ha ha, daar was ik nooit op gekomen maar wel een gouden idee. weet alleen niet of de staafmixer het daarna ooit nog gaat doen maar ik heb wel bedacht dat ik binnenkort toch eens bij de kringloop ga kijken naar een mixer of staafmixer omdat dit wel werkt... Maar het resultaat is weer prachtig daarom hieronder een aantal fotos van mijn muur buiten mijn lokaal en de prachtige poster van Blöf.