vrijdag 30 september 2011

Bethany Joy Lenz-Galeotti

 Bethany Joy Lenz-Galeotti Juist die, wie is dat zullen zich veel afvragen, maar ik ben inmiddels fan van haar zangkunsten geworden. Ze is voor mij in de serie one tree hill, een bijzondere speler. Ze speelt de vrouw van Nathan scott, een prof basketball speler, maar daarnaast is ze ontdekt om haar zangtalent, in de serie. Ik ben naast een grote  fan van deze tv serie inmiddels ook gaan zoeken op haar echte naam naar liedjes van haar en die zijn geweldig
ik vind het een aanrader deze dame.
 
 

donderdag 29 september 2011

knuffels

Vandaag met mijn isk klas lekker buiten laten werken. Het weer was goed en de kids hadden er zin in om lekker buiten te zijn. Met de eerste groep, dit zijn leerlingen die nog niet echt of nauwlijks nederlands spreken, ben ik begonnen met ze met een knuffel een toneelstukje zonder te praten te laten doen. De resultaten waren verbazend, een paar niet zo geweldige stukken maar ook eentje van onze spaanspratende leerlingen  die een bevalling naspeelden waarbij de beer knuffel geboren werd. Prachtig. De tweede klas, die dus langer in Nederland zijn en ook beter nederlands spreken ging beter. Ze kregen dezelfde opdracht maar het was heerlijk om ze bezig te zien. Ik had ondertussen, terwijl zij buiten aan het voorbereiden waren een gesprek met een leerling die uit Afganistan is gevlucht over de dingen die in zijn hoofd zitten en spelen. Dit kan dan altijd als je het aan de leerlingen uitlegt en verteld kan je veel doen.
De stukjes waren weer erg leuk om te zien  en zoals altijd werd er weer veel gelachen.

woensdag 28 september 2011

koekelekoe

Vandaag wegens het prachtige weer met de leerlingen uit de ISK (= internationale schakelklas) lekker onder hun algemene vormings uur naar buiten gegaan. We hebben lekker lopen wandelen in het bospark en ineens zag ik dat de kinderboederij open was (http://www.alphens.nl/locaties/recreatie/77,kinderboerderij-bospark.html?utm_source=google&utm_medium=adwords&utm_campaign=alphens&gclid=CJ_46c2kwKsCFcgj3godyTBTuA)
en aangezien ik wist dat ze net hadden geoefend met dieren voor hun taalvergroting was dit de gelegenheid om met ze de boerderij op te gaan. We hebben er heerlijjk lopen wandelen en ik heb weer een paar rare namen gehoord voor onze dieren in diverse talen. Erg aandoenlijk was dat een lln uit somalie een stukje brood kreeg van een bezoeker om de geiten te voeren, en dat deed hij, hij vergat even dat geiten gulzig zijn en dus tegen hem opsprongen. Maar zijn blik en zijn lach daarna was goud. Zo ook hoe goed dieren werken op kinderen, ze knuffelen en ze aanraken en praten met de dieren. Prachtig ik vindd at een kinderboerderij nooit mag verdwijnen uit Nederland omdat het zoveel teweeg brengt bij kinderen.
Mijn leerling uit Tsjechie kon kukeleku niet uitspreken en zei steeds koekelekoe.. wat erg grappig was, zeker toen een haan terug kraaide.
Het is trouwens wonderlijk om met zoveel nationaliteiten in een nederlandse kinderboerderij te lopen, we hebben momenteel 15 verschillende nationaliteiten in de twee klassen van de isk.. dus dat gaat goed.

dinsdag 27 september 2011

telefoon

Vandaag eindelijk een lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan.
Al jaren roep ik dat ik een telefoon in mijn slaapkamer wil nu de dagen toch wel gaan tellen.
Soms moet je gewoon nuchter zijn, en ondanks dat je niet toe wilt geven dat je toch wat ouder word, en concessie doen. Ik heb dat maar gedaan in de vorm van een nieuwe serie telefoontoestellen aan te schaffen.
Een geweldige set bestaande uit 1 basis toestel en 2 extra toestellen, (het plaatje helaas geeft aan dat er 4 zijn maar ik heb er 3) en nu eindelijk ook een toestel in mijn slaapkamer zodat ik altijd van uit mijn luie bed kan bellen etc heerlijk..
het aansluiten en het invoeren van tel. nummers was gemakkelijk en het voordeel is dat ik alle nummers van mijn dierbaren er in heb staan en die worden weergegeven nu zodat ik gewoon kan kijken en op kan nemen als het iemand is die ik graag wil spreken.
Ook moest het antwoordapparaat ingesproken worden en dit keer maar heel simpel, gewoon de tekst
u bent verbonden met... ( hier hoor je dan mijn nummer) ik ben niet bereikbaar spreek een boodschap in na de piep.
en niks van ik bel terug of zo want dat doe ik toch niet..

verloren klomp (flard)




Verloren klomp

de klompendans
van het leven
was al voorbij
de dansers vertrokken
naar een andere plaats
de klomp die
zijn maatje verloor
bleef eenzaam achter
bij het hek
waar hij zich afvroeg
waarom zijn partner
hem vergeten was mee te nemen
naar het volgende
bal

zondag 25 september 2011

imbussleutel

Gisteren tijdens een les viel me op hoe wankel de achterkant van mijn burostoel was/is. Nadat ik al een paar verdachte slidings had gemaakt, heb ik maar eens besloten om de stoere man te gaan uithangen en eens opzoek te gaan naar een imbussleutel in mijn school. De afdeling BTN leek me geschikt hiervoor, mede omdat die hele grote lokalen hebben en daarbij heel veel gereedschap.. maar helaas dit ging mis want zij hadden geen imbussleutel. Daarna door naar de afdeling hout en hout bewerking, wederom geen imbussleutel, de afdeling licht en geluid, geen imbussleutel, de afdeling metaal, ook geen imbussleutel, zelfs de afdeling motorvoertuigen geen imbussleutel. Ten einde raad heb ik maar een leerling naar zijn coach gestuurd om te vragen of hij een imbussleutel had, die had hem ook niet dat wist ik maar, dan gaat het vanzelf, voor je het weet loopt de joch door de hele school en komt uiteindelijk  met een hele doos imbussleutels aankachelen..
dus mijn stoel is weer recht en klaar en ik kan weer heerlijk zitten

zaterdag 24 september 2011

dinershow


Omdat mijn lotuskring 20 jaar bestaat, was er besloten om met elkaar een feestje te bouwen. We hadden diverse optie en laten we nu net de slechtste uitgekozen hebben. Een diner show in den haag http://www.toussaintdinnershows.nl/
helaas is het dan zo dat je gaat met de insteek, zeker als de titel is "Opzoek naar Henk en Ingrid" dat het een bijzondere avond zal worden waar diverse mensen uit het publiek mee mogen doen en in mee spelen. Helaas niets van dit alles, het begon al bizar, ik moest even naar een toilet, waarop ik vroeg waar het toilet was aan een dame die me dit keurig wees. Ik kwam aan bij het toilet, en meteen kreeg ik van een mevrouw met een fout kapsel en een heel fout gestreept t-shirtje ( waar haalt men toch de gedachte vandaan dat een streepje zo leuk afkleed en je slanker lijkt...) te horen wat ik kwam doen. Ze stond voor de toiletdeur, waarop ik haar te kennen heb gegeven dat een toiletbezoek toch wel tot de mogelijkheden zouden moeten behoren.... De dame stuurde een erg hooghartige blik en verdween ergens in het strijdgewoel. Na het toiletgebruik konden we aan tafel waarop dezelfde mevrouw begon met een vooraf speach.... Hallo allemaal, het verzoek is om vooral stil te zijn als de artiesten optreden omdat ze er anders niet over heen komen. ( anno 2011 niet er overheen kunnen komen, ze hebben tenslotte allemaal een gedegen (?) opleiding, en een microfoon aan hun hoofd geplakt gekregen.. dus...
Maar goed de show begon, en het was meteen duidelijk.. hele foute keus... sterker nog, heel heel foute keus....  nooit doen. Na de eerste vijf minuten begon ik al te voelen dat mijn schoenen te klein werden door de kromme tenen.... en door het zo slecht spelen van de spelers werd het een erg vervelende aangelegenheid... Tijdens de momenten dat we konden eten werd het nog leuk en gezellig met elkaar, maar zodra er een show kwam daalde de sfeer met 20 graden onder nul....  Het was een show waarin geprobeerd was grappig te zijn, een iets van leuks te doen maar het raakte kant nog wal. Het publiek, en voor de goede orde niet het lotuspubliek, maar alle andere gasten die er waren. Begonnen steeds harder te praten, met als gevolg dat de gastvrouw, juist die met die foute niet afkledendende streepjes, steeds roder aanliep en naar de tafels liep en steeds ssst. zei... maar het mocht niet helpen. Mijn conclussie was en is dan ook, als je een slechte show hebt dan kan je ssssten wat je wil maar dat gaat niet helpen echt niet... want de hoofdmoot van je avond is niet goed. het eten daarin tegen wel  erg lekker en goed verzorgd.  Met elkaar hebben we een geweldige avond gehad en erg genoten en daar ging het om.


zie hieronder wat ik heb gegeten.. alleen het toetje was wat vaag. ik kreeg omdat ik geen suiker eet een bakje fruit... kennelijk nooit gehoord van suikervrij ijs etc.. maar dat mag het niet drukken de sfeer

Menu “Spectacle”
Voorgerecht
vegetarische gerecht van de chef
 * * *
Tussengerecht
Espresso kopje mosterd soep
 * * *
Hoofdgerecht
wrap gevuld met groente en kaas begeleid met een overheerlijke saus
* * *
Grand dessert
Compositie van versfruit, patisserie en ijsbolletjes

vrijdag 23 september 2011

monteur

Het was weer eens zo ver, de jaarlijkse controle en schoonmaken van de ketel van de verwarming. Elk jaar is het weer een groot getob, mede omdat het nooit kan als ik vrij ben, en je altijd zo moeilijk een tijdstip kan regelen, het is altijd gedoe.
De regel we komen tussen 9 en 12 of 13.00 en 17.00 zorgt altijd voor een ietwat stress bij mij omdat ik namelijk nooit kan dan. ben pas laat uit.
Dit keer erg goed kunnen onderhandelen me de betreffende ketelmonteur en gelukkig was hij nu op tijd.
Ik had daarna nog iets aan mijn middag gelukkig en kon nog ff lekker 45 minuten cardio doen

donderdag 22 september 2011

jaar markt

elk jaar weer in september is er de jaarmarkt, en elk jaar neem ik me voor om er heen te gaan en me als echte alphenaar te gaan gedragen. Het begint altijd al op school als leerlingen beginnen of ik mee ga naar de kermis.. ik doe dit nooit maar goed ze vragen het en zo lang ze vragen ben je toch wel in denk ik dan maar.
Na 5 uur les, wat heerlijk ging, ondanks dat ze druk zijn door de festiviteiten, bedacht ik me om te gaan sporten, de jaarmarkt kan tenslotte de hele dag en avond. Ik naar de sportschool waar ook mijn sportmaatje was... altijd leuk en gezellig, mede omdat hij veel onderweg is en dus weinig er is, maakt het dit extra leuk. Samen vreselijk veel lol gehad en voor ik het wist was er al een halve middag om. Ik moest ook nog naar de aldi om de boodschappen te doen, dus dat moest ook nog gebeuren en ja hoor voor ik het wist was de middag al om. Gevolg dat ik wederom niet op de jaarmarkt ben geweest, en om eerlijk te zijn vind ik dat niet eens erg.... ik ben er niet zo van

woensdag 21 september 2011

hoedjes

elk jaar vind ik het weer bijzonder om de hoeden te zien die men draagt bij prinsjesdag
de één is somber de ander groots en de ander waait weg met de wind.....
dit jaar waren er weer erg geslaagde exemplaren bij en ook een aantal wat minder maar daarom niet minder leuk om ze te bekijken






dinsdag 20 september 2011

lotus...

gisteravond heerlijk weg geweest naar de lotus,
wat is dat toch een heerlijke bezigheid. Wonden maken, wonden bedenken acteren en noem maar op
ik vind dit toch wel een hele mooie zinvolle tijdsbesteding om eerlijk te zijn als lotus in mijn vrije tijd
gelukkig komen er tegenwoordig meer opdrachten binnen dus dat is wel heer erg leuk en geslaagd vind ik
om een beetje een indruk te geven van wat ik zoal doe hieronder een paar fotos




maandag 19 september 2011

prinsjesdag....

het is morgen weer zover
prinsjesdag gaat van start..
ik vraag me nog steeds af waar dat vandaan komt prinsjes dag
want volgens mij is het gewoon de dag van de koningin en niet van de prinsjes
misschien was vroeger het woord prinsjes wel voor de pegels. en is het eigenlijk pegelsdag..
je weet het niet
wel vond ik een prachtige foto op het internet van de repetitie met een koets die wil ik hier plaatsen
tevens ben ik ooit in de gelukkige situatie geweest dat ik de gouden koets van heel nabij heb mogen zien, ik mocht hem helaas niet aanraken dus dat heb ik wel/niet*  gedaan.


* doorstrepen wat van toepassing is

zondag 18 september 2011

zondag zo'n dag

deze ochtend heel vroeg mijn bed uit, ik wilde sporten bij mijn sportcentrum.
Gek eigenlijk dat je dingen meteen als van jou benoemd terwijl je er alleen maar gebruik  van maakt
het is namelijk niet van jou , jij bent er of maakt er gebruik van, maar goed dit is een terzijde.
Heerlijk alle aparaten gedaan, en de cardio weer eens uitstekend behandeld en toen op de weeg schaal staan
1 keer per maand doe ik dat bij de sportschool en bij de dieetiste. en schrik ik was een kilo gegroeid... dus ik denken hoe dat zou kunnen en besef me dat ik gisteren naast een aantal broodjes, een kaassoufflee, een bak mosterdsoep gewoon te veel heb gegeten dus dat is een dagje op ratsoen dan moet het lukken om die kilo weer kwijt te raken.

Vandaag word mijn petekind 4 dus dat is een feestje, kan me er op verheugen er heen te gaan, het is zo'n lief kind altijd met humor en een hart zo zuiver dat ik er alleen maar van kan genieten
heb voor hem maar ee cars walkie talkie gekocht wat hij helemaal het einde schijnt te vinden
we zullen het beleven hoe het is



zaterdag 17 september 2011

examen

vandaag mocht ik weer eens laten zien of ik de vaardigheden van en docent nog bezit, dus ik naar nieuwegein om daar het examen van diverse cursisten van de lotus opleiding af te nemen. Het was voor zowel mij als voor de cursisten een spannende dag, zij of ze zouden slagen en voor mij omdat ik weer sinds tijden een examen af mocht nemen.
In totaal 20 cursisten getoetst, waarvan, en dat is opvallend, er maar 5 mannen waren... kennelijk is het toch echt een vrouwending aan het worden.
maar goed we hebben heel hard gewerrkt en van de in totaal 30 examen kandidaten zijn er 27 geslaagd en 3 gezakt maar meer omdat hun instructeur het ze niet of verkeerd heeft uitgelegd.. erg jammer dat wel

donderdag 15 september 2011

een handje vol flarden.....

zelfs jij en ik
gevangen
door de emotie
van het moment
waarin we samen
zijn
kijken naar elkaar
zien dat de vonken
elkaar raken
dwalen door
de straten van
de onbekende stad
verdwalen
zonder de uitweg
te weten
kijken we elkaar aan
zeggen met onze ogen
dat we zo blij zijn
dat we samen
verdwalen om weer
samen op de juiste weg
te geraken





dubbelspel

het spel
gespeeld
in eerst heren enkel
overgespeeld
naar heren dubbel
in het gevoel
van bij elkaar zijn
gebroken harten
van de mensen
die dachten
dat ze een kans hadden
verdwenen
in de nacht
om elkaar te begroeten
in de ochtend
het dubbelspel
van jouw leven
begint ineens
jou op te breken

  

ontwaken
ogen heel
langzaam openen
kijken naar
of je er echt bent
het lege bed
dat me aan gaapt
waarin jij niet meer ligt
onrustig draai ik me
weer om
om ineens te worden
gewekt van de deur
die open gaat
daar sta jij
met een grijns op je gezicht
het ontbijt
op een dienblad
in je hand
waarop je zegt
goedemorgen lief
ik ben er zoals
je ziet



in de holst van de nacht
in diepe slaap
onrust in mijn slaap
ontwaken doordat
jouw pieper gaat
waar de melding is
dat je weer
op weg moet gaan
je springt uit bed
kleed je razend snel aan
om de brand te blussen
ik open mijn ogen
zeg zacht tegen je
pas je goed op
als de deur dan sluit
bid ik alleen maar
laat hem veilig thuis komen
ik heb zo lang op hem gewacht
en nu hij er eindelijk is
laat hem niet verdwijnen
door het laaiend vuur
dat hem zomaar
pakken kan

woensdag 14 september 2011

nieuwsfotos

Sinds dagen zie je op nu.nl elke dag weer de meest mooie nieuwsfotos van de dingen die dag zijn gebeurt. De meeste fotos zijn voor mij zo artistiek verantwoord dat ik ze gewoon wil laten zien hier af en toe





dinsdag 13 september 2011

sevenum

De afgelopen dagen met de leerlingen van mijn school op kamp geweest.
Drie dagen lang in het prachtige sevenum waar het goed vertoeven is me een leuke groep leerlingen en collega's
De eerste dag was het al dolle pret met elkaar, de reis was een succes, de kamers indelen ook prima. Het eerste spel verliep ook vlotjes kortom de dag was geweldig met elkaar, we hebben genoten van de leerlingen en dat is toch wel belangrijk vind ik altijd. De nacht verliep ook rustig en de leerlingen waren even na een wat onrustig in slaap vallen toch gemotiveerd om te gaan slapen wat erg leuk is natuurlijk.
De volgende dat hadden we wat regen maar daar is doorheen te komen, we gingen met elkaar op pad met de fiets en hebben een behoorlijk tippel gemaakt mede omdat onze ster met de kaart daarin toch niet zo goed bleek te zijn en dus waren we een extra lange rit gemaakt van 60 kilometer in plaats van de beloofde 30 maar niets mag de pret drukken. De kids zijn bikkels en genieten en wij ook.
De bonte avond was geweldig leuk met so you think you can dance, met als gasten ami, opa jopie en oma bep en milly van my boy lollipop..
Hierna me elkaar leuk aan het dansen en feesten en om 0.00 gingen de kids naar bed en gingen de kids weer naar bed wat ook goed was vond ik.. napraten met elkaar en de lln even bespreken maar toch vol enthousiasme het bed in om de volgende ochend gewekt te worden door zachte voetstappen van leerlingen.
Het kamp eindigde met  een uitje naar Toverland, een aanrader voor velen en erg leuk ook.. ik vond het genieten wederom de vele atracties me de leerlingen te doen  heerlijk
De terugreis was gaaf en leuk en boeiend met elkaar..  en op tijd kwamen we aan bij de school waar de ouders al stonden te wachten.
De leerlingen kregen per klas een opdracht om met een groot rood hart een fotoserie te maken die ze aan een thema moesten linken zodat we een mooie serie kregen voor een promotiefilmpje voor de school
het groene hart heeft hart voor talent....

hieronder een aantal foto's die de leerlingen hebben gemaakt




maandag 12 september 2011

verlaten van het museum (flard)




verlaten van het museum


spullen ingepakt
de laatste restjes
van een leven samen
dat niet meer mocht zijn
weg gedaan
gezorgd voor
een leven wat
de dood heeft
moeten omarmen
de tranen van
het vele verdriet
die nog in deze
ruimte hangen
de foto’s
de herinneringen
die daar zijn
langzaam sluit ik de deur
om in een andere plaats
in een ander leven
verder te gaan

het hart....

als opdracht had ik bedacht voor het kamp dat de leerlingen een soort van promotie moesten maken voor de school en ons thema "Hart voor talent" dit heb ik uitgewerkt in diverse themas en dus konden ze aan de slag met het maken van meer dan 100 foto's om zo de promo te maken
zie hieronder het resultaat
http://www.youtube.com/watch?v=byc6Kh9CxPU

zaterdag 10 september 2011

brand... of toch niet

 Zaterdag 10 September was er een open dag van de brandweer Rijswijk in samenwerking met de politie aan de Burgemeester Elsenlaan.In en rondom de kazerne was er van alles te doen voor jong en oud. Zo was er een speurtocht door de kazerne. Tijdens deze speurtocht kon men van alles te weten komen over de brandweer en de politie. Maar ook waren er andere stands die met hulpverlening of preventie te maken hadden, zoals de reddingsbrigade en de brandwondenstichting.Bij de polite kon met informatie krijgen over inbraak, diefstal maar ook kon je er informatie krijgen over de vrijwillige politie. Er was ook een stand waar de kinderen geschminkt konden worden door de mensen van de L.O.T.U.S. Er konden nepwonden gemaakt worden op diverse plaatsen van het lichaam.In de sportzaal van de kazerne was een spoorbaan opgesteld waar een diorama van een stad was. Ook was er een miniatuurcopie van de oude kazerne Scheveningen in verwerkt. Er stonden ook diverse pakken van de brandweer opgesteld. De diverse kleurenflappen op de schouders. Zo kon men zien wie en wat deze inhouden.Buiten op het terein werden diverse demonstraties gegeven. Er stond een spuitbaan voor de kinderen, men kon mee in de hoogwerker of pompen aan de oude brandspuit. Er waren ook oude voertuigen te bezichtigen van het Historich Brandweermaterieel Haaglanden die ook diverse kinderspullen verkochten.De poltie verzorgde een demo i.s.m de brandweer. Er werd een overvaller achtervolgd door de politie en knalde op de vluchtweg met zijn auto tegen een andere auto aan. De politie deed een uitpraat procedure waarbij de overvaller geboeid werd afgevoerd en daarna de brandweer de bestuurder uit de eerste auto kon gaan knippen.Het dak moest erafgehaald worden met knipgereedschap en daarna kon het slachtoffer op de wervelplak afgevoerd worden. Op deze dag konden de kinderen in diverse brandweer en politie voertuigen plaatsnemen en op de foto gezet worden door de ouders. Volgens de mensen van de brandweer was het een geslaagde dag.

Vandaag heb ik dus hieraan meegwerkt als lotus en als grimeur voor diverse wonden voor de kids.
Het bovenstaande stukje komt uit de westlanders.nu en ik dacht beter goed gejat dan slecht geschreven toch
hieronder nog wat fotos van deze dag



vrijdag 9 september 2011

de schoen in de hoofdrol

Soms zijn er gebruiksvoorswerpen die je op de meest bijzondere plekken ziet liggen, een voorbeeld is de schoen... Aangezien ik altijd mijn fotocamera bij me heb heb ik een paar prachtige fotos van schoenen  op verschillende plekken.







donderdag 8 september 2011

de hulpverlening

Aangezien ik op de school waar ik werkzaam ben ook counselor ben kom ik in de meest bijzondere situaties terecht. Gek is het wel dat ik steeds vaker er achter kom dat het niet gaat om wie wat doet maar dat je het doet. De instanties in Nederland die behept zijn met de zorg voor pubers ( waar ik dus mee werk), blijken toch niet altijd behebt te zijn met de pubers en hun problemen. Een mooi voorbeeld, een pupil van mij zit diep in de problemen, zo erg dat ik als counselor met haar praat en besef dit gaat mij boven de pet, dit kan ik wel maar moet prof. hulp op en wel zo snel mogelijk. Contact met smw, die doorverwijst naar het zat (zorg en advies team, die ong 1 keer per 6 weken bij elkaar komt) of naar het GGZ. GGZ gebeld, krijgen we te horen dat dit hoort bij examenstress en dus zal het wel loslopen, kind hoeft niet te komen.. ( om eerlijk te zijn was het zo heftig het probleem dat ik dit niet kon benoemen als een stressprobleem voor het examen, maar ja ik ben een leek...). Gebeld me Jeugdzorg maar ja die hebben een wachtlijst van ik weet niet hoe lang.. dus konden we ook niet terecht. Na ongeveer een dag bezig te zijn geweest om die leerling en de ouders te helpen en ergens onder te brengen waar hulp is voor het kind, waren we nog niet verder dan waar we al waren.... ik in gesprek met dat kind... Kortom de eerste de beste die mij verteld dat  de hulpverlening in Nederland zo goed is... is nog niet jarig. Daar komt nog bij, dat wij als counselors bij ons op school vaak te horen krijgen dat we te lang met een kind bezig zijn voordat we de lln doorverwijzen... klopt maar als we ze dan willen doorwijzen duurt het eindeloos lang voor dat er hulp komt, of we krijgen de opmerking: "Ja jullie hebben al zoveel gedaan wij kunnen nu niets meer want alles is al gedaan" Besef wel dat wij eigenlijk leken zijn op dit gebied.... dus.... waar zit de kneep?

dinsdag 6 september 2011

je zegt het niet (Flard)





je zegt het niet
 
stilzwijgend
de maaltijd
nuttigen
met elkaar
in een restaurant
waar niets
aan de hand
schijnt te zijn
ik kijk om me heen
dan weer naar jouw ogen
die zwijgend
niets meer zeggen
de vonk die er was
is al verdwenen
is niet meer
ik luister naar
de stilte die
tussen ons ontstaat
en ik begrijp
dat je het niet zeggen kunt
zodat ik het maar
uitspreek dat het niet
meer gaat

(uit dans van even)

maandag 5 september 2011

najib

Maandagavond was het dan zover: De lang naar uitgeziene voorstelling van Najib in Alphen aan den rijn.
Maanden geleden al met een vriend van mij afgesproken om er heen te gaan en  de kaarten besteld, wat al een heel gedoe was.. mede omdat dit via het internet moest en het steeds net niet ging... of  je was aan de beurt en de  verbinding werd verbroken.... maar uiteindelijk toch gelukt.
De nieuwe show van Najib Alles komt goed was een waar spectacel. In een mooi licht decor, en prachtige vondsten een mooie avond. Prachtig hoe hij zijn depressie vorm gaf door een grote dikke summa worstelaar die op hem ligt en waar hij aan vast zit. Zijn prachtige integere scene over zijn moeder.. de zaal die muisstil is.. hij weet zijn publiek te bespelen en met ze te spelen.
Ook zijn personage Mo kwam even langs en dat is altijd weer lachen deze alter ego van Najib.
Het eind lied met als titel als je het even niet meer weet dan zing je maar shalalala.....
zo mooi en eenvoudig
en ik denk dat ik nog veel shalalala zal zingen in mijn leven..

http://www.najibamhali.nl/

zondag 4 september 2011

heb het leven lief

een lied van Liesbeth list die ik zo mooi vind

Dit lied werd in de herdenkingsdienst  voor de slachtoffers van 9 april gezongen door Liesbeth list en maakte op mijn diepe indruk.
Deze indruk heeft zich uiteindelijk vertaald dat ik dit lied als slotnummer heb laten draaien op de crematie van mijn vader. Tijdens de laatste coupletten gingen de gordijnen dicht. De tekst geeft troost en tevens is het zo intens wat er gezongen word vandaar dus de tekst hier

 "Heb het leven lief"

Leef als een kind van de wind en van de liefde
En herken de open blik in de ogen van een vreemde
Dans met de maan, sla je armen omd e sterren
Ga je dromen achterna op de maat van de seizoenen

Heb het leven lief als de stormwind gromt en als de lente komt
En verberg je niet als de regen valt en als de donder knalt
Zing het hoogste lied, vlieg in vogelvlucht door de blauwe lucht
Heb het leven lief en wees niet bang

Pluk elke vrucht die je aan de dag ziet hangen
En herken de open lach om de lippen van een vreemde
Vrij met de zon en verdrink in al zijn stralen
En omarm zijn spiegelbeeld in de rimpelloze vijver

Heb het leven lief als de stormwind gromt en als de lente komt
En verberg je niet als de regen valt en als de donder knalt
Zing het hoogste lied, vlieg in vogelvlucht door de blauwe lucht
Heb het leven lief en wees niet bang

Huil als het moet want je stikt in al je tranen
Maar ontwapen je verdriet met dezelfde overgave
Als waarmee je huilt, je kunt uit je as herrijzen
Het geluk van het moment zet een streep door het verleden

Heb het leven lief als de stormwind gromt en als de lente komt
En verberg je niet als de regen valt en als de donder knalt
Zing het hoogste lied, vlieg in vogelvlucht door de blauwe lucht
Heb het leven lief en wees niet bang

Heb het leven lief, met je ogen dicht of in het volle licht
Hou van wie je ziet pak de liefe vast en verlies haar niet
Heb he tleven lief in de grijze nacht en als de morgen lacht
Heb het leven lief en wees niet bang
Wees maar niet bang, wees maar niet bang...
 
video heb het leven lief
http://www.youtube.com/watch?v=YMUc8WrxPss

Hij zou 80 zijn geworden



Vandaag zou het de dag zijn dat mijn vader 80 jaar zou zijn geworden.
Helaas heeft hij op 15 augustus 2011 zijn laatste adem uitgeblazen in een mooi samenzijn met elkaar.
Vandaag vertrok ik met een wat vreemd gevoel naar mijn ouderlijke woonplaats om mijn moeder te bezoeken. Het is niet niks na 56 jaar lief en leed te hebben gedeeld ineens voor het eerst zijn eerste verjaardag alleen te zijn.

Voor ik vertrok heb ik eerst maar eens gesport om zo energiek in de atuto te stappen voor 3 uur rijden.
Onderweg vloog de tijd, zoals zovaak als je ergens tegen opziet gaat de tijd zo snel....alsof de tijd je dwingt om het waar je tegen op ziet, onder ogen te moeten zien.

Bij aankomst bleek mijn moeder in alle rust een boek zat te lezen. Even had ze het vanochtend moeilijk gehad maar dat had ze opgelost door gewoon wat schoon te maken. Ze heeft zich ten doel gesteld dat ze best verdrietig mag zijn maar dat ze niet gaat zakken in zelfmedelijden. Dus op het moment dat het niet gaat, gaat ze of winkelen, schoonmaken, opruimen, voor de tigste keer de keuken schoonmaken om zo uit dat gevoel te komen en de leegte op te vullen.

Het werd een reuze gezellige boel met elkaar, mijn broer en vrouw en kinderen kwamen terug van hun vakantie en meteen langs.Met elkaar hebben we heerlijk zitten te praten over van alles en nog wat, om zo ook met elkaar te genieten van het samenzijn. Tevens de laatste tig kaarten bekeken met oprechte deelneming.( Wat zijn er toch veel verschillende soorten en maten, en verwonderlijk hoe sommige kaaarten naar de welbekende marja zeep ruiken....( volgens mijn nichtje naar oude vrouwen ) ). Wel ben ik verbaasd over hoeveel kaarten mijn moeder kreeg, na een giga stoet autos voor de creamatie, een volgeladen kerk, en al die kaarten, voor iemand die bijna 80 was, heeft een enorme inpact op mij. Nooit geweten dat mijn vader, moeder en wij zo geliefd zijn in het dorp en bij naasten vrienden en bekenden.

Rond 17.00  heb ik de 3 uur durende terugreis aangepakt en deze duurde eindeloos.... omdat ik gewoon thuis wilde zijn. (Onderweg moest ik erg nodig naar het toilet, en bij een bezinepomp gestopt, snel getankt met een blaas op knappen naar het toilet en op het moment dat ik de herentoilet in wilde stappen.. kwam de opmerking.... nee niet doen ik ben aan het schoonmaken en anders blijf ik aan de gang, ga maar naar de dames of de invalide toilet.... (  Heb eerst nog wel ff voor de zekerheid gekeken of ik misschien in de tussentijd was veranderd van man naar vrouw maar dat was niet het geval) Dus ik trek de deur op van de invalide toilet, staan daar 2 jongentjes van ongeveer 9 jaar hun behoefte te doen, voordat men ook maar iets kon denken deur dicht, en dus naar de dames maar dat duurde eindeloos lang want het was bezet... kortom na 10 minuten wachten, ben ik maar met een blaas die enorme afmeting had gekregen in de auto gaan zitten, om ergens als wildplasser maar te gaan staan.

Thuiskomen is en blijft altijd heerlijk vooral als je een thuis hebt wat echt een thuis is....